Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Groenten en kruiden (38)

Groenten kweken in de kweekbak en folietunnel

geen plaatje   Aantrekkelijk ogend boekje van een tuinboekenauteur annex gediplomeerd tuinder met veel praktische ervaring met kassen en kweekbakken waarmee een vroegere en grotere oogst verkregen kan worden. Eerst beschrijft hij gedetailleerd de basisprincipes van de kweekbak, te weten standplaats, bouwvormen en materialen, grondsoort en -verzorging, bewatering, ventilatie en bemesting. Daarna het gebruik van de kweekbak, wat ook zonder tuin mogelijk is. Zijn duidelijke bouwhandleiding voor een houten kweekbak is stapsgewijs geschreven en de tuinkalender met de maandelijkse werkzaamheden voor het telen van bekende en enkele exclusieve soorten groenten hiermee gedetailleerd. Alle teksten worden goed ondersteund door veel duidelijke kleurenfoto’s. Het gecombineerde onderwerps- en plantenregister is handig. Vooral door de bouwhandleiding is het een goede aanvulling op het aanbod boeken over groententeelt met gebruik van kweekbakken. Voor ijverige hobbyisten die groenten telen en bij voorkeur twee rechterhanden hebben..
Wil je het tuinseizoen verlengen, je moestuin uitbreiden of plantjes afharden? Dit kan perfect met een kweekbak of folietunnel. Je kunt deze kant-en klaar kopen, maar het is niet moeilijk om je eigen kweekbak te maken. Dit praktijkboek geeft je alle informatie die je nodig hebt.
Auteur: Jörn Pinske

Voorraad 0 ex

Prijs: 8,95